24 april -  BEZOEK AAN DE MOLEN EN VERHAAL GEERT LINDENHOLS
20.00 uur - We bezoeken eerst samen de molen en krijgen daar een rondleiding met informatie.
Daarna vervolgen we de avond in de Ontmoetingskerk, waar Geert LIndenhols vanaf 21.00 uur een verhaal houdt over het produceren van gezond lokaal voedsel.
Het is ook mogelijk om naar één van beide activiteiten te komen.
U bent van harte welkom!
Podcast column Betty Gras
Dominee Betty Gras schrijft met regelmaat columns in het huis aan huis blad "De Wolder Courant"
Onder de titel "De kleine goedheid" zijn ze nu ook te beluisteren als podcast.
'Deel je Tafel!' Met vluchtelingen in Zuidwolde
Zuidwolde – In De Schakel bij de Ontmoetingskerk vond zondag een ontmoeting plaats tussen ex-vluchtelingen en Zuidwoldigers. Een aantal keren per jaar wordt een lunch georganiseerd in De Schakel.
Iedereen neemt dan wat eten mee om zo met elkaar de tafel te delen en met elkaar in gesprek te gaan. Ongeveer 65 mensen, waaronder twee-derde vluchtelingen uit Syrië, Iran, Irak, Eritrea, Turkije, Congo, Colombia, Kazachstan en Oekraïne, namen iets mee om te delen. Door de mengelmoes van culturen wordt het iedere keer weer een verrassende lunch met gesprek. Als je de taal niet kent, is het niet altijd gemakkelijk. Maar een app op je telefoon als Google Translate, helpt zelfs Nederlands naar Kazachs te vertalen.
Deze keer mocht de organisatie ook burgemeester Inge Nieuwenhuizen welkom heten. Zij voelt zich als ‘burgermoeder’ ook betrokken bij deze nieuwe inwoners van de gemeente De Wolden.
Het initiatief van dit soort bijeenkomsten is ontstaan via ‘Kerk in actie’, waarbij getracht wordt, ongeacht religie en afkomst, in gesprek te gaan en mensen uit hun isolement te halen.
Een volgende ‘Deel je Tafel!’ staat gepland op 14 juli. Verdere informatie is te verkrijgen via deeljetafel@outlook.com