Commissie duurzaamheid

Doel van deze commissie is “Gemeenteleden en groepen (zoals kerkenraad en diaconie,)  bewust maken van duurzaamheid en duurzame ontwikkeling en hen activeren/uitdagen om aan de slag te gaan”. Wij organiseren avonden over zorgvuldig omgaan met de schepping, we bespreken het boek van Babette Porcelijn over de impact van ons handelen. Ook hebben we creatieve workshops met hergebruikte materialen. Geregeld schrijven we in het kerkblad stukjes over duuraamheid, met tips over voeding, reizen, tuinieren etcetera.

Inspiratie
In de afgelopen jaren zijn er door verschillende organisaties materialen en websites ontwikkeld om kerken te ondersteunen op het gebied van duurzaamheid. De belangrijkste bronnen voor ons zijn: Contactadres: duurzaamheid@deontmoetingskerk.nl

Inspiratieavond duurzaam maken van je eigen huis - 26 oktober 2022
Op deze avond vertelden Maja en Taco Overvliet over het "duurzaam maken van je eigen huis". De presentatie die zij hielden kunt u nog bekijken door op PRESENTATIE te klikken.
Verder vertelde Klaas Blanksma over het traject "heel de Wolden groen". Lees hier meer.

Kaarsen maken - B&O activiteit maart 2022
Na een inleiding bedacht ieder een naam van iemand die een moeilijke tijd doormaakt en die wel een beetje "licht" zou kunnen gebruiken. Na het maken van een ontwerp werd de kaars vervolgens met bijenwas versierd en werd er een kaartje met een bijpassend gemaakt  "elfje" aan gehangen.
De resultaten ziet u hieronder: