Home / Jeugdwerk / WHATS UP

WHATS UP?

'WHATS UP'

Jeugdwerk Ontmoetingskerk april

Langzaam komt de meivakantie dichterbij, de laatste adempauze voor het laatste stukje van dit schooljaar. Spannend als je nog toetsen hebt, of wanneer je zelfs examen doet. Of wanneer je in groep 8 zit! Ik hoop dat jullie in de meivakantie even wat leuke dingen kunnen doen, met je gezin, of met elkaar als vrienden/vriendinnen.
Buiten kan er inmiddels al veel: korfbal, beachvolleybal, dansen, lekker wandelen, voor de eerste keer naar de Waterlelie of…? Misschien heb je nog een goede tip voor anderen? Laatst maakten de jongeren van “ Eten moet je toch ” paasbekertjes, gevuld met lekkers, voor elkaar en één van de meiden stopte daar een mooie tekst bij: Life can be difficult, but you are loved! Mooie woorden om telkens weer even aan te denken, als je aan het ploeteren bent, of je alleen voelt. Aan wie denk jij, als er tegen je gezegd wordt: you are loved?

Wat is er allemaal gebeurd…

Corona maakt creatief en brengt ons soms op ideeën, waarvan je denkt: waarom hebben we dat eigenlijk nooit eerder gedaan? Dat zeiden we na de vrolijke, feestelijke fietstocht op Palmzondag, waarop de kinderen in optocht door het dorp gingen en dan in het bijzonder langs de Zantingehof en het Tonckenshuis. Voor jong en oud was het een feestje, zeker met het heerlijke zonnetje erbij! Hopelijk volgend jaar weer!

Rondom Pasen
Voor de Pasen hebben we elkaar weer online getroffen met “ Eten moet je toch ”. We speelden een paasbingo, met bonusvragen, waarbij de mooiste antwoorden kwamen op de vraag: welk woord hoort voor jou bij Pasen? Iemand zei: liefde, omdat je nu vaak met je familie bent. Ook weet je dat God je altijd liefde geeft. Of een ander: Hoop, omdat Jezus is overleden, maar iedereen heeft hoop, omdat hij weer opstaat uit de dood. Of een derde: Licht, omdat het buiten lichter wordt, maar ook omdat Pasen hoort bij Licht. Op Paasmorgen zagen we elkaar bij de koffie drive thru waar Bente en Ike heel wat kopjes koffie hebben geschonken.
(Jullie krijgen weer een uitnodiging voor de volgende Eten moet je toch via de app)

QR- tocht Paaschallenge

Zo’n 30 groepjes/gezinnen, jongeren en kinderen hebben in de week voor Pasen en in het Paasweekend zelf de QR- speurtocht over het paasverhaal beleefd. Je liep door Zuidwolde, maar ondertussen was het alsof je één van de personages in Jeruzalem was in het jaar 30 bij de kruisiging van Jezus. Aan het einde werd er gezaaid als teken van nieuw leven, bij Bert en Fennie Veuger aan de Zuider Esweg 8. We zijn heel benieuwd wat daar in de komende tijd gaat bloeien. Let erop als je langsfietst!

Box of me

Inmiddels is er een start gemaakt met de Box of me, het traject op weg naar de overstapviering van groep 8. 3 meiden, 3 jongens aan tafel bij Liesbeth, heel gezellig. Er worden geboortekaartjes verzameld, nagedacht over wie je bent, wat je favoriete (bijbel)verhaal is en hoe je vooruitkijkt naar de grote stap naar de middelbare!

Rainbow

Niet alleen de kinderen hebben genoten van Rainbow in ons midden, ook van veel opa’s en oma’s kreeg Rainbow veel warme blikken en complimentjes bij de paas drive thru. Wat was het fijn dat Rainbow zeven weken door Zuidwolde heeft gevlogen en zoveel gelogeerd heeft. Het was nog even spannend met Pasen, maar gelukkig hadden zoveel kinderen de code goed gekraakt, zodat Rainbow uit kon vliegen op Paasmorgen! Zou ze nog een keer terug komen? Als het aan ons allemaal ligt wel.

Groetjes, dominee Betty