Home / Jeugdwerk / WHATS UP

WHATS UP?

'WHATS UP'

Nieuws, ditjes en datjes van het jeugdwerk

Serious Request 2017

x

Dit is het doel van 3FM Serious Request 2017. In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.
 In conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.
En wij helpen mee door geld in te zamelen. In het januarinummer van bij-Een doen we verslag van onze actie.

xWe hebben niet een top bedrag opgehaald, maar wel wat leuke ervaringen rijker! In ieder geval meer dan 100 cup-cakes gebakken, versiert en verkocht  tijdens het koffiedrinken. En op de kerstmarkt onze eigen loungeplek voor Serious Request ingericht. Met fantastische zangeressen. De familie Deuze heeft ons vertegenwoordigd in Apeldoorn, door het opgehaalde geld bij het glazen huis in te leveren.

Met de jeugdkerk op pad.

De vrede, de vrede zal zijn
de vrede zal een vogel zijn.
Zij zal zich tot op grote hoogte,
tot op grote hoogte wagen,
maar zwenken en bij mensen zijn,
maar zwenken en bij mensen zijn.

xDit lied zongen we op 7 januari tijdens de interreligieuze vredesviering in het Dominicanen Klooster in Zwolle.
Eén keer per jaar vieren op de eerste zondag van het jaar de drie geloven uit Zwolle samen een vredesviering. De joodse, de christelijke en de islamitische traditie. Er werden over het thema levensadem uit de Thora, de Bijbel en de Koran drie stukken gelezen afgewisseld met muziek en liederen.
De reactie over de viering onder de koffie/thee met lekkere cake, zoete broodjes en baklava in het klooster waren positief. En het was interessant om eens het dominicanen klooster van binnen te zien.
Afgelopen jaar hebben we een ook een rondleiding in de synagoge in Zwolle gedaan. De gids van die ochtend in Zwolle kwamen we bij deze interreligieuze viering weer tegen en we konden elkaar hartelijk begroeten.

Vrijdag 2 februari SIRKELSLAG YOUNG  van 19.30 - 22.00 uur.
Het thema van Sirkelslag YOUNG 2018 is 'Onvoorwaardelijke liefde'. Het verhaal van Ester loopt als rode draad door het programma. De thematiek sluit aan bij de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie.
Zondag 4 februari Jeugdkerk. Het gezamenlijke diaconale project van de kerken wordt dan toegelicht en wat kunnen wij doen?

Informatie over wat we doen of je aanmelden kan bij mij.
Onderaan dit stukje kun je vinden hoe je me kunt bereiken.
En op dinsdag ben ik altijd te vinden in de Ontmoetingskerk
Van 10.00 – 15.00 uur, dan is altijd tijd voor koffie of thee.

Suzanne Groote, kerkelijkwerker
suzannegroote@hormail.nl  0618550366