Home / Jeugdwerk / WHATS UP

WHATS UP?

'WHATS UP'

Jeugdwerk Ontmoetingskerk mei

xOp het moment van schrijven zijn de examens begonnen! Spannend voor jullie, jongeren, die ze moeten maken, en ook, heb ik gemerkt, voor jullie ouders en ook opa’s en oma’s, die heel erg mee leven. Ga tussendoor lekker even naar buiten, pak je rust en heel veel succes gewenst! De laatste periode tot aan de zomervakantie is op de basisschool gestart met spreekbeurten in de bovenbouw, voorbereiding voor het afscheid van groep 8 en hopelijk nog een mooie afsluiting van wederom een bijzonder schooljaar. Zwembad de Waterlelie is weer open, een fijne ontmoetingsplek in het dorp, zeker ook voor jullie, kids en jongeren! Ik hoop dat jullie ook op andere manieren nog lekker even kunnen sporten buiten tot aan de zomervakantie, of andere hobby’s die in de afgelopen tijd misschien hebben stilgestaan.

Van alles wat…

Met “ Eten moet je toch ” hebben we ondanks het miezerige en koude weer een gezellige ontmoeting gehad, buiten onder de overkapping bij jeugdouderling Joke thuis.

Vrijdag 28 mei hopen we mee te doen met Sirkelslag Young, een interactieve spelavond die met allerlei (kerk)groepen uit het hele land wordt gespeeld, voor jongeren vanaf 12 jaar. De ervaring leert dat het veel plezier geeft dit met elkaar te doen en er is vanuit het landelijke jeugdwerk vaak een mooi thema aan gekoppeld, dit jaar: Wat zou je doen? Aansluitend bij de zeven werken van barmhartigheid.
Vooraf aan de Sirkelslag hebben we dan onze laatste “ Eten moet je toch ”.

De Box of me raakt al mooi gevuld! De kinderen van groep 8 zijn er thuis al goed mee aan het werk geweest. En we hadden in de kerk een leuke bijeenkomst waarin de kinderen vertelden over hun favoriete Bijbelverhaal en liederen noemden die ze mooi vonden om in de dienst te zingen. Op zondag 4 juli vieren we de overstap van Jord Otten, Johan Schaafsma, Roan Drost, Marèn van ’t Zandt, Ayla Oosting en Evi Hoekstra.

Vanwege de corona hebben we in het afgelopen seizoen de kindernevendienst een andere vorm gegeven. In plaats van iedere zondag kindernevendienst tijdens de viering zijn er verschillende activiteiten geweest en bijzondere zondagen waarbij we de kinderen hebben ontmoet. Het valt allemaal onder de noemer “Kinderkerk”. Denk bijvoorbeeld aan de kinderkerstmarkt, de pannenkoekendinsdag, de actie met Rainbow en de palmpasenoptocht.
Zo is er ook met Pinksteren nog een speurtocht geweest en zullen er nog een paar activiteiten voor de zomer plaatsvinden! We hopen ook zeer voor de kinderen én hun ouders dat we daarna elkaar weer kunnen ontmoeten in de kerk!
In elk geval is een woord van dank voor de kindernevendienstleiding zeer op zijn plaats, omdat ze zich zo veerkrachtig hebben opgesteld in het afgelopen seizoen! In het bijzonder noemen we even de namen van Amanda Drost en Annemieke Boer die afscheid hebben genomen als leiding en danken hen voor hun toegewijde en creatieve inzet!

Namens Joke (jeugdouderling) en Gerien(jeugddiaken)
en iedereen van het jeugdwerk,
groetjes, dominee Betty