Home / Jeugdwerk / WHATS UP

WHATS UP?

'WHATS UP'

Nieuws, ditjes en datjes van het jeugdwerk

Op zondag  5 mei hebben we met de jongeren gesproken over kiezen.
Naar aanleiding van de bevrijdingsdag.
Moeilijk eigenlijk; kiezen is een voorrecht, maar leg het maar eens uit als het zo vanzelfsprekend is.

Ola uit Syrië en haar moeder, die nu al een poosje in Veeningen wonen, gingen op tweede Paasdag mee met Nelleke, Suzanne en Stefan en ik om te koken voor thuis en daklozen in Amsterdam.
Op de terugweg spraken we over vrijheid en oorlog. Ola (18 jaar) verteld aan hoe erg het is een oorxlog zó van dichtbij mee te moeten maken.  Dat maakt ons even stil.  En we spreken uit over wat voor een verschil het is dat wij de verhalen over de oorlog alleen kennen via de verhalen van opa’s en oma’s.
Ze zegt ook hoe fijn het is dat ze niet meer met die angst hoeft te leven.
Het gesprek zo over en weer met leeftijdgenoten, onder het genot van een hamburger raakt ons allemaal.
We hebben het ook over het verschil van cultuur van hier in Nederland en daar in Syrië. We beseffen even heel scherp, hoe goed we het hebben.
Hoe fijn het is dat we kunnen kiezen en in vrijheid leven. Dat vrijheid van denken en doen zo vanzelfsprekend is voor ons. Het verhaal van bevrijding en vrijheid van kunnen kiezen wordt opeens veel concreter door het verhaal van Ola.

Even was er opdat moment alleen maar wij en de tijd en aandacht om naar elkaar te luisteren. Houd het vast dacht ik, houd deze herinnering vast, sla het op en bewaar het.
Kostbare momenten.

AGENDA

2 juni JEUGDKERK om 9.30 uur in de Ontmoetingskerk met Deborah Groot over haar ervaring tijdens de klimaat demonstraties. En aansluitend het uitje!  Details daarover in de groepsapp.

‘’Eten moet je toch’’ in mei gaan we de laatste keer aan tafel voor dit seizoen. Data in de groeps app.

7 juli Is iedereen van harte uitgenodigd voor de afscheidsdienst basisschool/kindernevendienst.

Suzanne Groote, Kerkelijkwerker
suzannegroote@hotmail.nl of app naar 0618550366