Logo van de kerk

Veertigdagentijd 2017

Veertigdagentijd 2017: “ Geloof in het leven ”

Dat is het thema waarmee we op weg gaan naar Pasen dit jaar. Dat klinkt op het eerste gezicht wat algemeen en abstract. Deze woorden hebben een mens met een naam en gezicht nodig. Denk aan Jezus op weg naar Jeruzalem, met alle dreiging en duisternis om hem heen die hem steeds dichter op de huid komen te zitten. Toch gelooft hij in het Leven tot aan het einde. Denk aan de mensen die Jezus tegen komt op zijn weg, of die je zelf tegen komt op je pad. Mensen die ervaren hoe makkelijk het leven kapot gaat, door ziekte, door verdriet, door kwaad. En dan toch blijven geloven in het leven? Ik denk aan de woorden die iedere keer weer bij het graf worden uitgesproken: In tastend en hoopvol geloof spreken wij uit dat dit niet het einde is, dat onze God een God van levenden is. Of aan de dreiging van oorlog, de kwetsbaarheid van onze aarde. Hoe blijf je dan geloven in het Leven? Op weg naar Pasen gaan we met Jezus tot op de bodem van het bestaan, tot in de dood, en vertrouwen we erop dat uiteindelijk God trouw blijft aan het leven en ons opwekt, doet opstaan, laat geloven in het Leven. 

Met de kinderen: paasproject en kinderpaaswake

Met de kinderen in de kerk volgen we het project uit Kind op Zondag, dat dezelfde titel heeft. Voorin de kerk zal een opkomende zon ons tegemoet stralen tot het Pasen is. Iedere week wordt er een bijbelverhaal aan toegevoegd waarin, ondanks alles, toch al iets van het licht van Pasen doorschijnt.
Op Stille Zaterdag is er ’s avonds een speciale kinderpaaswake. Met (bijbel) verhalen in de nacht zien we uit naar het Licht van Jezus!
We beginnen om 18.30 uur in de Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 149, tot ca. 19.30 uur, bedoeld voor kinderen van 4-12 jaar. (er is oppas aanwezig) 

Veertigdagentijd

De Veertigdagentijd is een tijd van bezinnen, voorbereiden, de dingen misschien net even anders doen dan gewoon, losgeweekt worden uit je vaste patronen. “ Vasten ” kun je dat noemen, wat meer is dan alleen niet eten en drinken. Er zijn vele manieren om daar invulling aan te geven. En dat gebeurt ook steeds meer, ook binnen de protestantse traditie. Eén van die manieren is het gebruik van de Veertigdagenkalender, voor elke dag een woord. Op zondag 26 februari zal de kalender van de Ontmoetingskerk worden uitgedeeld.