Stamtafel

Wat is de Stamtafel?

Een inloopochtend waarop iedereen die daar zin in heeft, welkom is. Om gezellig koffie of thee te drinken in een ontspannen sfeer. Of om met elkaar van gedachten te wisselen, een spel te doen of creatief bezig te zijn. Of om een krantje te lezen of kennis te maken met een onbekende die óók in ons dorp woont.
De ruimte is open van 10 uur tot half 1, maar een kwartiertje binnenlopen kan ook.

Opening Stamtafel in Zuidwolde

Vrijdag 27 september was het dan zover! De Stamtafel die vanaf september elke vrijdagochtend draait in de Ontmoetingskerk werd geopend. Marjan Steenbergen, Zuidwoldiger van het jaar 2019 liep door de eerder gesloten papieren deur, waarna een ieder naar binnen kon. Deze symbolische opening staat model voor de Stamtafel die aan iedereen een open en laagdrempelige mogelijkheid biedt om elkaar te ontmoeten. Er waren deze ochtend ruim 50 mensen aanwezig, die genoten van koffie, thee en zelfgebakken koekjes. En natuurlijk van de gezelligheid die dit Stamcafé heeft om eens kennis te maken met een onbekende of nieuwe inwoner van de Wolden. Of tijdschrift of krant te lezen, een spelletje te doen, een boek te pakken, te handwerken of te internetten. Het Stamcafé is een gezamenlijk initiatief van bibliotheek, welzijnswerk en de Ontmoetingskerk.

Op 27 september is de stamtafel officiëel geopend. Enkele foto's