Gedachtenisdienst 2020

Gedachtenisdienst zondag 1 november om 10.00 uur

xVolgende week zondag gedenken we hen die we in het afgelopen jaar – of nog langer geleden – hebben moeten loslaten. Meer dan ooit is er in deze vreemde tijden behoefte om te gedenken: om ruimte te geven aan verdriet, om iemands naam te noemen en kostbare herinneringen te delen. Meer dan ooit worden geliefden gemist in huis, met hun nabijheid, lichamelijkheid en aanwezigheid, nu we van zoveel anderen afstand moeten houden en elkaar minder kunnen ontmoeten. Meer dan ooit hebben we elkaar nodig als gemeenschap om vreugde én verdriet te delen.

Oproep: namen en lichtjes

De familie van gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden, zijn uitgenodigd ín de kerk om zelf de kaars te ontsteken, na het noemen van de namen van hun dierbaren.  Voor degenen die thuis met ons verbonden zijn, is er de uitnodiging om de naam van een dierbare door te geven aan dominee Betty Gras. Deze zal dan genoemd worden in de viering en daarbij zal een lichtje worden ontstoken. Dit mag de volledige naam zijn, maar ook bijvoorbeeld alleen de voornaam, of anoniem, zoals: voor mijn lieve broer.

Voor wie liever zelf een kaarsje aansteekt, is de kerk open van 11.15 -12.00 uur. In rust en stilte, begeleid door mooie muziek, kunt u een route door de kerk lopen en aan de Paaskaars een lichtje ontsteken. Aanmelden is niet nodig, wel vragen we u zich te houden aan de maatregelen, zoals afstand, looproute en mondkapjes.