Feest van de Geest 2020

In vuur en vlam

Dit jaar wordt het tweejaarlijkse Feest van de Geest weer gehouden. Ook de Ontmoetingskerk doet weer mee. De kerken die meedoen in onze regio, ook de onze, zijn open op: Hemelvaart 21 mei, 23 en 24 mei en 30 mei t/m maandag 1 juni (tweede pinksterdag) steeds van 13.00u tot 17.00u.

De kunstenaars die bij ons komen exposeren zijn:

xLinda Westera

Een aantal van ons dat al lange tijd in Zuidwolde woont, kent haar misschien nog als jong meisje. Ze zat vaak bij het orgel. Haar vader was lang geleden organist van de Ontmoetingskerk.
Linda werkt vooral in het platte vlak. Ze maakt o.a. collages met sjablonen die ze uitsnijdt en afdrukt. Ze werkt vaak rond allerlei thema’s, zoals bv. vergankelijkheid. Het onderwerp zwaluwen heeft nu vooral de aandacht.
In een reactie op de hype van het maken van selfies maakt ze elke week een zelfportret. Ze benadert dit onderwerp steeds weer anders en experimenteert flink in stijlen en technieken. Ze heeft er nu al 280 gemaakt

Linda heeft ook meegedaan met het Rembrandtproject: lang leve Rembrandt. Ze stuurde een portret in dat ze maakte van haar vriend Adriaan. Dit portret werd uitgekozen om tentoongesteld te worden in het Rijksmuseum. Linda is niet alleen actief in de beeldende kunst. Ook muzikaal uit ze zich. Ze speelt in een combo. Voor meer info: www.lindawestera.nl

xWilleke Orsel

Beeldend kunstenaar, beeldhouwer
Opleiding: afgestudeerd als plastisch vormgever aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunst in Kampen.
Werk: voor het grootste deel beelden in cement, gecombineerd met andere materialen.

Mijn beelden bouw ik op vanuit een ijzeren armatuur ( een skelet als het ware) of vanuit een hulpmateriaal, zoals purschuimblokken, schuimrubber of aluminiumfolie. Op deze manier is elke afmeting mogelijk. Ik gebruik lijmcement, gewoon cement en aluminiumcement, in combinatie met zilverzand, marmerzand of marmerkorrels. Het cement wordt ook gewapend met fijn gaas of jute. Ten slotte kleur ik het cement door toevoeging van pigmenten, en uiteindelijk wordt het beeld meestal gelakt en eventueel gepolijst. Soms verwerk ik ook glas of messing of koper in mijn beelden.

In eerdere periodes heb ik ook in hout gewerkt, op de klassieke manier gehakt vanuit een blok, en heb ik mozaïekbeelden gemaakt, beelden opgebouwd uit cement en geheel bedekt met glasmozaïek. Tevens heb ik veel geschilderd en cursussen gegeven in associatief schilderen. Ik werk zowel vrij als in opdracht. Ik laat mij inspireren door de raadsels en de dieptes van onze geest en de mysteries van onze levende wereld. Mijn onderwerpen zijn meestal figuratief; mens- en dier- figuren en vormen en motieven uit de natuur.

Woon- en werk- adres: Venestraat 9, 8261KE Kampen. Tel. 06 55813151