Feest van de Geest 2018

Vanaf Hemelvaartsdag tot Pinksteren: Feest van de Geest 2018

Ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren en Architectuur van Kerkgebouwen.
Kunstenaars exposeren nieuw gemaakte kunst geïnspireerd door de architectuur van kerkgebouwen en het Pinksterfeest. Het thema voor 2018 is: Levensadem
In onze kerk exposeren Henk van den Bremen en Kirsti Hadderingh.

Voor de negende keer zal in het hele land tussen Hemelvaart en Pinksteren het "FEEST VAN DE GEEST" plaatsvinden. Dit is een tweejaarlijks project. Landelijk doen meer dan 100 kerken en 155 kunstenaars mee aan dit project. In Midden- en Zuid- Oost Drenthe doen 13 kerken en 19 kunstenaars mee. Thema van dit jaar: “LEVENSADEM”.

De speciale projectgroepen, die met de organisatie zijn belast, hebben een ambitieus doel voor ogen, namelijk het aanspreken en uitdagen van een zo breed mogelijk publiek. Men wil jong en oud bereiken door daartoe uitgenodigde Drentse kunstenaars te vragen één van de veelal eeuwenoude kerkgebouwen in de regio uit te kiezen en zich te laten inspireren tot het maken van een kunstwerk, passend bij tijd en plaats. Het werk dat voortvloeit uit deze inspiratie zal geëxposeerd worden in de door de kunstenaar gekozen kerk tijdens het "FEEST VAN DE GEEST" van 10,12 en13 mei en 19, 20 en 21 mei van 13.00 -17.00 uur. Op deze tijden is er een suppoost aanwezig. Verder is onze kerk alle dagen open van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Meer algemene informatie: http://www.feestvandegeest.nl/Midden%20Drenthe/mzodindex.php
De officiële opening van het Feest van de Geest in deze regio wordt gehouden in onze kerk. Helaas is dit alleen toegankelijk voor genodigden.

De kunstenaars in onze kerk zijn:

Henk van den Bremen uit Zuidwolde

xNa mijn vervroegde pensionering was ik eindelijk in de gelegenheid om mij creatief te uiten. Ik ben gaan beeldhouwen. Na aanvankelijk een paar jaar in zachte steensoorten zoals speksteen, serpentijn en albast, gewerkt te hebben ben ik gaan werken in hardere steensoorten zoals marmer, Belgisch hardsteen en diabaz.
De weerstand bij het bewerken van dit tientallen miljoenen jaren oude materiaal spreekt mij erg aan. Hakken is grotendeels ambachtelijk werk. Raspen, schuren en polijsten is geduldwerk. De beelden die ik maak zijn abstract of semi-abstract. De lijnvoering is belangrijk; die bepaalt de uiteindelijke vorm van het beeld. https://hvdbreemen.weebly.com

Kirsti Hadderingh uit Zwolle

xIn 2010 begon ik met het maken van foto’s maar dan net even wat anders. Al die foto’s smelt ik nu samen tot een nieuw geheel. Zo verwerk ik de wereld, het leven, emoties en geef daar mijn eigen draai aan. Een nieuwe weergave van wat eens mijn werkelijkheid was, een nieuw perspectief. Van een mug maak ik een olifant, van een vluchtig moment een eeuwigheid, een detail krijgt de hoofdrol, maar wordt geen struikelblok. Soms een oud werk in de nieuwe tijdsgeest gezet, soms een kunstenaar verweven met zijn eigen werk.
De foto’s bewerk ik digitaal en druk ze af op geborsteld aluminium, een eigentijdse combinatie. Een hard materiaal verzacht door de omstandigheden. http://khadderingh.blogspot.nl