Logo van de kerk

Agenda B&O oktober 2017

Ga terug naar agenda B&O september

2. KOFFIE SPECIAAL MET CHACOTA

Op deze Israël-zondag zijn de vrouwen van het koor Chacota te gast. Ze zingen onder leiding van dirigente Ceciel van der Zee en met begeleiding van het klezmertrio. Matonnele vrolijke, droevige, meeslepende en ontroerende Jiddische liederen. Chacota oefent iedere woensdagavond in onze kerk

Zondag 1 oktober na de dienst, om 10.45 tot 11.15 uur, Ontmoetingskerk. 3

3. OPENING VAN DE TENTOONSTELLING ‘AL WAREN ONZE MONDEN VOL VAN ZANG’

Een tentoonstelling van elf meditatieve afbeeldingen uit het magazine Kerk & Israël Onderweg. De middenpagina van het blad bestaat uit een fotocompositie waarin een gedicht is gemonteerd. De composities van taal en beeldtaal zijn verrassend. De opening van de eerste presentatie van deze reizende tentoonstelling zal op een ludieke manier worden verricht door leden van de redactie van het magazine, onder het genot van een hapje en een drankje. De toegang is gratis maar naar goed kerkelijk gebruik staat er een busje voor de onkosten.

Zondag 1 oktober om 15.00 uur in de Ontmoetingskerk
Info namens de plaatselijke werkgroep Kerk & Israël:
Dicky Rentier, tel. 0528-373928

4. MET DE KERK OP PAD

Door met elkaar op pad te gaan ontmoeten we de ander en ontdekken we plekjes waar velen nog nooit zijn geweest. Een quiz met allerlei vragen onderweg, informatie over de geschiedenis van de plaatsen waar we langs komen, het moet een boeiende wandeling worden. Aan het eind wacht ons traditioneel een kom soep. We starten vanaf de parkeerplaats bij de Ontmoetingskerk en gaan per fiets (of auto) naar het startpunt.

Zondag 15 oktober om 14.00 uur, start op parkeerplaats Ontmoetingskerk
Informatie: A. Scholtheis tel. 372542

5. KERK OP SCHOOT / KLIEDERKERK

Samen zingen, bidden en luisteren naar een bijbelverhaal, maar dan voor de aller-kleinsten (0-5 jaar), lekker op schoot bij papa of mama/opa of oma. Kerk op Schoot is vieren met de kleintjes en ontmoeting voor hun (groot)ouders. Wie iedere keer een uitnodiging wil ontvangen, kan zich via e-mail aanmelden bij ds. Betty Gras.
Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekt. Voor ouders en kinderen vanaf 6 jaar. Aansluitend met koffie en limonade!

Beide op zondag 15 oktober, 10 december, 4 februari, 22 april en 24 juni
Kerk op Schoot 11.15 tot 12.00 in de Ontmoetingskerk
Kliederkerk 11.00 tot 12.00 in het jeugdgebouw

6. GERRIE DE ROO, MET SPECIALISME INFORMELE ZORG

In onze kerkelijke gemeenschap is de zorg voor ouderen één van onze speerpunten, we zien het omzien naar elkaar als onze manier om ook in de gemeenschap aanwezig te zijn. Wat kunnen we leren van het huidige beleid van welzijnswerk, wat is precies informele zorg? En hoe kunnen we elkaar vinden? Gerrie de Roo, van het Welzijnswerk de Wolde zal als deskundige op dit gebied daarover vertellen en met ons hierover van gedachten wisselen.
Voor vrijwilligers en ouderen in onze gemeente een interessante avond!

Donderdag 26 oktober om 19.30- 21.00 uur, Ontmoetingskerk, kosten: € 3,00

Ga naar agenda B&O november