Agenda B&O maart 2020

Ga terug naar agenda B&O februari

24. BIJBELS CULINAIR / KOKEN MET PASEN (8 PERSONEN)

We gaan bij de familie Renting een meergangendiner bereiden. Gerechten met een bijbels tintje en een goed verhaal. Samen koken en genieten. Wie meedoet krijgt duidelijke instructies. De boodschappen zijn gedaan en het koken kan na kennismaking en een voorafje meteen beginnen. Opgave via aanmeldingsformulier is noodzakelijk.
Zondag 1 maart | 16.00 uur | Start maaltijd: rond 18.30 uur
€ 15,00 pp voor 5 gangen diner inclusief wijn (of fris) en hapjes vooraf

25. OVER DANIËL LOHUES (MEERTMAOND STREEKTAOLMAOND)

De troubadour. De muzikant. De filosoof. De Drent. De verteller. De zanger. De ex-katholiek. De columnist.
Er valt veel te vertellen over Daniël Lohues en zijn muziek. Zijn teksten, bijna allemaal in de streektaal, zijn minder oppervlakkig dan je op het eerste gezicht zou denken. Door te luisteren naar zijn muziek, het lezen en bespreken van zijn teksten onderzoeken we met Ada Waninge-Vrieswijk de verschillende facetten van deze veelzijdige artiest. Misschien zingen we zelfs nog wel een lied van hem!
Woensdag 11 maart | 20.30 uur | € 4,00

26. THEMA AVOND: LEVEN MET EN NA DE DIAGNOSE

Er heerst nog steeds een groot taboe op mensen die een psychische beperking hebben. Erover praten is erg lastig. Wat betekent dat nu voor iemand, die moet leven met zo’n beperking? Hoe ziet zijn/haar dagelijks leven eruit? Herstelondersteunende zorg helpt mensen met ernstige psychische problemen zichzelf te helpen. Herstel betekent hier geen genezing, maar weer zelf de regie over het leven voeren. Op deze avond zal een ervaringsdeskundige ons meenemen in zijn/haar levensverhaal.
Dinsdag 17 maart | 20.00 uur | € 3,00

27. A EN B: MEDITATIEF WANDELEN

Christenen worden “mensen van de weg” genoemd en dit jaar brengen we dat in praktijk. In de Veertigdagentijd kun je op twee verschillende momenten ‘meditatief wandelen’ als vorm van bezinning.

A. Peter Kortekaas nodigt ons bij hem thuis uit voor een meditatieve wandeling in zijn eigen bostuin. Het wandelen gebeurt individueel, op eigen tempo, met onderweg vragen om over na te denken, nagesprek en koffie in de groepsruimte van De3weg.
Zondag 22 maart | 13.00 en 15.00 uur | € 2,00

B. Rondje Kerk(weg) Vanuit de kerk lopen we een wandeling in drie delen: in stilte, in stilte met bezinning op een vraag en tot slot al pratend als de Emmaüsgangers over wat ons raakt. Elke wandeling staat een Bijbeltekst centraal, vooraf aan de wandeling gelezen, met Betty Gras.
Zondag 29 maart | 19.00 uur | Route: 5 km | start- en eindpunt kerk

Ga verder naar agenda B&O april