Agenda B&O januari 2020

Terug naar agenda B&O december

13. RAD VAN GESPREK

‘Wat roept het woord ‘stilte’ bij je op?’ Of: ‘Ben je wel eens jaloers?’ ‘Waar denk je aan bij dit woord?’ Of: ‘Wanneer doe je dit?’ Geloofsgesprekken die net iets dieper gaan dan de vragen van de theezakjes of
de kletspotten.
Donderdag 9 januari 20.00 uur | € 2,00

14. VOORSTELLING 'DIE IK BEN' VAN KIRSTEN BENSCHOP

Kirsten Benschop brengt inspiratie theater waarin het gaat over het leven zelf. Spiritualiteit speelt vaak een grote rol. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze in haar voorstellingen voelbaar dichtbij.
Deze voorstelling is een confrontatie met het ‘dikke ik tijdperk’ waarin we geneigd zijn steeds grotere burchten om ons heen te bouwen en waarin ‘geluk’ een doel op zich lijkt te zijn geworden. Kirsten weet in haar voorstelling een sfeer op te roepen die mensen raakt, inspireert en in beweging brengt. De voorstelling is in het kader van de maand van de spiritualiteit een samenwerking met de Bibliotheek en het Wheemhuus.
Zondag 12 januari | 15.30 uur | Ontmoetingskerk | € 7,50 inclusief koffie & thee

15. GELOVEN IN GEDICHTEN

‘Nog even over God’: een spannend gedicht van Marjolijn van Heemstra. Met Els Deenen lezen we vanmorgen poëzie van hedendaagse dichters als Marjolijn van Heemstra, Joost Zwagerman en Anne Vegter.
Gedichten die ons in gesprek brengen over geloven. Veel vragen, en soms een antwoord!
Vrijdag 17 januari 10.00 - 11.30 uur | € 3,00

AVONDVIERING IN DE SFEER VAN TAIZE

xEen avondviering met liederen, gebed, lezingen en stilte in de sfeer van Taizé.
U bent van harte welkom om alvast met ons liederen te oefenen om 18:45 uur
waarna de viering begint.
Zondag 19 januari 19.00 uur

16. A EN B: INSPIRATIEAVONDENDUURZAAMHEID

A. We praten over het boek “De verborgen impact” geschreven door Babette Porcelijn. Wat zijn de gevolgen van onze manier van leven voor de planeet, van hoe we eten en drinken, van ons vervoer, van onze spullen. Eco positief leven hoe doen we dat? Jacqueline Schroten zal ons door deze avond leiden.
Donderdag 23 januari | 20.00 uDeze avonden gaan niet door

B. Iemand van de Hanzehogeschool komt ons iets vertellen over “Speur de Energieslurper in huis”. De opleiding wil helpen om verdere handen en voeten te geven aan het streven beter voor de aarde te zorgen en stappen te zetten naar een duurzamere wereld.
Donderdag 6 februari | 20:00 uur | € 3,00

Bovenstaande avonden over duurzaamheid gaan niet door

17. ‘JOODSER DAN DIT KRIJGT U HET NIET; DE LEVENSKUNST VAN DE JOODSE BESCHAVING’

Een bundel van de hand van rabbijn Tamarah Benima met inleidingen over thema’s als: volk, ‘recht, teksten, sjabbat. “Ik open af en toe een deur van een schitterend paleis, en help u over de drempel. Meer niet!” En: “Dit boek gaat over wat relevant is voor Joden én wat relevant zou kunnen zijn voor niet-Joden”. Gespreksleider: Reinier Gosker