Agenda B&O januari 2018

Terug naar agenda B&O december

17. TAI CHI MET LAURA SMID

Tai Chi is een eeuwenoude bewegingsleer die tot op de dag van vandaag wordt beoefend in de parken van China. Het is bewegen volgens de taoïstische principes: go-withthe-flow, loslaten. Tai Chi wordt voornamelijk beoefend ter verbetering van de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Tijdens deze avond wil ik u kennis laten maken met Tai Chi Tao, zoals ik die beoefen. We gaan een stukje theorie behandelen, maar we zullen ook zelf enkele vormen gaan doen. Van harte welkom dus bij deze workshop, waarbij we, zoals één van mijn kleinkinderen zei: “Het lijkt wel op langzaam dansen, oma...”, langzaam gaan dansen. Het is handig als u tijdens deze workshop kleding aan doet waarin u zich gemakkelijk kunt bewegen.

Donderdag 11 januari om 20.00 uur, Ontmoetingskerk, kosten: € 3,00

18. AVONDVIERING IN DE SFEER VAN TAIZE

Taizé is een klein dorp in de heuvels van het Franse Bourgondië. Broeder Roger Schutz stichtte daar in 1940 een oecumenische gemeenschap waar eenvoud en goedhartigheid beleefd worden als het wezenlijke van het evangelie. Iedereen is daar welkom om anderen en de Ander te ontmoeten in vieringen en gesprekken. Er wordt gezongen en gebeden en men is stil, om wat gelezen wordt tot zich door te laten dringen.

Zondag 14 januari om 18:45 uur liederen oefenen, 19:00 uur viering in de Ontmoetingskerk
Informatie: Maja Overvliet, Corrie Veldboom

19. JANNEKE STEGEMAN, PREKEN IN DE 21e EEUW

Naar aanleiding van haar boek : ‘Heb je hem weer, 24 preken voor sceptici en andere gelovigen’ Met haar preken probeert Janneke Stegeman de Bijbelse verhalen open te breken en te laten zien hoe deze een antwoord geven op vragen en conflicten die mensen bezig houden. Haar preken gaan over tegenstellingen tussen arm en rijk, wit en zwart, jood en niet-jood, man en vrouw en kunnen beschouwd worden als een nieuwe vorm van bevrijdingstheologie. Dr. Janneke Stegeman is bijbelwetenschapper en werkt als freelancer en als theoloog bij De Nieuwe Liefde en Ekklesia Amsterdam. In 2016 werd ze uitgeroepen tot theoloog van het jaar. Ze is een van de oprichters van GeNOT, het genootschap voor onbetamelijke theologie.

Dinsdag 16 januari om 20.00 uur, Ontmoetingskerk, kosten € 7,50

20. ONTDEK IONA

Iona, een klein eilandje aan de oostkust van Schotland, is door de eeuwen heen altijd al een spirituele plek, “a thin place geweest. Nu bewoont de Iona community het eiland, een oecumenische lekengemeenschap, die zich inzet voor gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping. Ze staat in de traditie van het Keltisch christendom. Je kunt er als gast een week heen om mee te doen in het ritme van het gemeenschapsleven aldaar. In het nieuwe liedboek staan een heel aantal liederen uit Iona, maar verder is Iona nog onbekend voor velen van ons. Ds. Marien Grashoff en zijn vrouw Nelleke woonden en werkten drie jaar op Iona en komen ons deze avond vertellen over en iets laten ervaren van Iona.

Woensdag 24 januari om 19.30 tot 21.30 uur, Ontmoetingskerk, kosten: € 3,50

21. VOCALGROEP CHORAL PRESENTEERT ‘ETTY’

Een voorstelling over het leven van Etty Hillesum. Haar leven wordt gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog. Haar dagboeken tonen een levenskunstenares die, onder zeer moeilijke omstandigheden, steeds meer in staat is het positieve te benadrukken, en zichzelf en haar eigen lot te accepteren. Haar oproep is om, onder welke omstandigheid dan ook, de antwoorden in jezelf te zoeken en vanuit jezelf de dingen te verbeteren. Op 29-jarige leeftijd wordt Etty Hillesum in 1943 om het leven gebracht in het concentratiekamp Auschwitz.
Deze voorstelling wordt uitgevoerd op de Holocaust Memorial Day.

27 januari om 19.30 uur, kosten € 7,50.
Info namens de plaatselijke werkgroep Kerk & Israël: Dicky Rentier, tel. 0528-373928

22. FILM: DEMAIN (TOMORROW)

Onze planeet wordt bedreigd, de temperatuur stijgt, hulpbronnen raken uitgeput. Op zoek naar oplossingen reizen Melanie Laurent en Cyril Dion naar tien verschillende landen om tekenen van hoop te vinden. Zij ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie en educatie proberen uit te vinden die de wereld leefbaarder maken. Kleine initiatieven die grote gevolgen voor de wereld van morgen kunnen hebben.

Woensdag 31 januari om 19.45 uur, d’Olthof - Hervormde kerk
Informatie: Roelof Courtz