Agenda B&O februari 2018

Ga terug agenda B&O januari

23. ETEN OP ZONDAG

De tweede keer in dit B&O-seizoen. Het wordt weer gezellig en lekker. Deze keer worden het “Wereldgerechten”. Een goed gesprek en een lekkere hap wat wil je nog meer. Kom gezellig meedoen op 4 februari . Het is weer in de Ontmoetingsruimte en we beginnen na de koffie met een drankje. Aanmelden kan ook altijd bij Herma of Geert, telefoon 0528-373214.

Zondag 4 februari na de dienst, Ontmoetingskerk,
kosten: € 6,00

24. INBURGEREN IN NEDERLAND

Hebt u wel eens iemand uit Syrië ontmoet? Of met iemand uit Eritrea gesproken?  Best lastig om zo iemand te verstaan hè? Wat zegt u eigenlijk als u zo iemand ziet? Of wat denkt u? En wat zou u zo iemand misschien willen vragen? Bent u benieuwd naar wat de nieuwe Nederlanders moeten doen om hier te mogen blijven? Kom dan naar het B&O moment hierover. Dan hoort u de ins en outs over inburgeren van Annet Hofstra. Zij werkt zo’n 5 jaar als docent NT2 met statushouders en laat u graag kennismaken met het boeiende proces dat inburgering heet.

Dinsdag 6 februari om 20.00 uur, Ontmoetingskerk
kosten € 2,00

25. FILM: DOWN TO EARTH

Deze film gaat niet door

Rolf en Renata reisden met hun gezin over de hele wereld om te spreken met stamhoofden en wijzen van oude culturen. Dit alles legden ze vast op film waaruit deze indrukwekkende documentaire is ontstaan.

Maandag 12 februari om 20.00 uur, Ontmoetingskerk,
kosten € 3,00

26. FILM: THE UNKNOWN GIRL

Jenny is een jonge, sociaal betrokken huisarts nabij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld, maar ze besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt een jong meisje dood gevonden in de Maas. Het blijkt het meisje te zijn dat voor haar deur stond. Jenny voelt zich schuldig en zet alles op alles op de identiteit van het meisje te achterhalen, zodat ze niet anoniem begraven wordt. Haar zoektocht blijkt niet zonder risico’s en langzaamaan wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld.

Vrijdag 23 februari om 19.45 uur, Ontmoetingskerk
Kosten: € 4,00 incl. hapje en drankje

27. EEN JOOD GERAAKT DOOR JEZUS: WAT STOND PAULUS VOOR OGEN?

In november 2016 vond er een tweedaagse conferentie plaats in Lunteren waar het ging om ‘Jezus en Paulus als Joodse hervormers’. Joodse en christelijke theologen uit Amerika en Nederland brachten de stand van zaken omtrent visies op Jezus en Paulus voor het voetlicht. In het vervolg op deze conferentie schreven de leden van de Protestantse Raad voor Kerk & Israël een handzaam boekje over hun bevindingen. Door enkele passages uit dit boekje met elkaar te lezen, maken ook wij kennis met deze nieuwe visies. Het boekje met bovenstaande titel komt eind november op de markt en kost ongeveer € 7,50.

Maandag 26 februari om 20.00 uur, Ontmoetingskerk
Kosten: € 3,00