Logo van de kerk
Home / Foto's

Kees Posthumus

Pasen door de ogen van Maria, Petrus en de Emmaüsgangers

Tip: Klik op een fotootje voor een grotere versie.
Kees Posthumus, theatermaker en verhalenverteller
Maria loopt in de vroege morgen in de tuin, die prachtige tuin. Maar niet vandaag nu Jezus niet meer hier is. Tot ze haar heer, haar vriend, haar redder ontmoet.
Nu weet Maria dat er een tijd komt dat Jezus weer het brood zal nemen, hiervoor danken, het zegenen, het breken en het uitdelen.
Dit is de zee
met de vissen
Petrus en de ander discipelen zijn de zee opgegaan om te vissen.
Overal zijn vissen, naast de boor, onder de boot maar ze willen niet in het net zwemmen.
Tot die vreemdeling aan de kant suggereert het net aan de andere kant uit te gooien, alsof ze dat al niet gedaan hebben. Dan vangen ze wel 153 vissen.
Weer aan land zit de vreemdeling bij een vuurtje en vraagt hun wat vissen bij die van hem te leggen. Dan neemt hij het brood, dankt, zegent het, breekt het en deelt het uit.
Na drie dagen lamlendig in Jeruzalem te hebben rondgehangen pakken twee leerlingen hun spullen bij elkaar en gaan naar huis.
Naar Emmaüs.
Onderweg praten de leerlingen over wat er de laatste dagen gebeurd is tot er ongevraagd een vreemdeling bij hen komt lopen. Die vertelt hun waarom dit alles zo, volgens de Schriften, moest gebeuren.
De vreemdeling blijft bij hen eten en als hij het brood neemt, dankt, het zegent, het breekt en uitdeelt, herkennen ze Jezus.

« Terug naar de fotoalbums