Commissie duurzaamheid

Doel van deze commissie is “Gemeenteleden en groepen (zoals kerkenraad en diaconie,)  bewust maken van duurzaamheid en duurzame ontwikkeling en hen activeren/uitdagen om aan de slag te gaan”. Wij organiseren avonden over zorgvuldig omgaan met de schepping, we bespreken het boek van Babette Porcelijn over de impact van ons handelen. Ook hebben we creatieve workshops met hergebruikte materialen. Geregeld schrijven we in het kerkblad stukjes over duuraamheid, met tips over voeding, reizen, tuinieren etcetera.

Inspiratie
In de afgelopen jaren zijn er door verschillende organisaties materialen en websites ontwikkeld om kerken te ondersteunen op het gebied van duurzaamheid. De belangrijkste bronnen voor ons zijn: Contactadres: duurzaamheid@deontmoetingskerk.nl