Home / Nieuws / Werkgroep kerk en Israël
22 Februari 2013

Werkgroep kerk en Israël

Zaterdag 2 maart lezen we tijdens een overheerlijk ontbijt, stukken uit het boek van Meïr Shalev: 'In den beginne'. De titel van dit boek is hetzelfde als de beginwoorden van de bijbel maar hier gaat het over de eerste keer van een bepaalde beleving. Wie lachte er bijvoorbeeld het eerst in de bijbel, wie kreeg de eerste regels opgelegd en wie huilde voor het eerst bittere tranen? Nieuwsgierig geworden? Kom en doe mee, bel even dan koken we een eitje extra.

Ik wil u ook graag uitnodigen voor het ontmoetingsmoment: 'Israël tussen droom en werkelijkheid'. In het derde deel van een documentaire van Gideon Levy zien we wat een impact de verplichte dienstplicht voor jongens en meisjes op hen heeft. We lezen een kort gedeelte uit 'Een vrouw op de vlucht voor een bericht' van David Grossman waarin de thuisblijvers centraal staan. Zij leven voortdurend onder spanning over het lot van hun kinderen en geliefden. Deze avond wordt gehouden op donderdag 14 maart om 20.00 uur. In het boekje van V&T staan datum en aanvangstijd foutief vermeld. U hoeft zich niet aan te melden, loop gerust binnen.

werkgroep Kerk & Israël
Dicky Rentier