Logo van de kerk
Home / Nieuws / Nieuws van de liturgiecommissie
20 December 2012

Nieuws van de liturgiecommissie

De liturgiecommissie mag ook dit jaar weer de jaarwisselingviering verzorgen. Met behulp van de twee kandelaren nemen we in zeven stappen het licht mee van 2012 naar 2013. Deze stappen maken we aan de hand van de zeven scheppingsdagen.
We beginnen het nieuwe jaar niet als een onbeschreven blad. We brengen onze dromen, ons verdriet en onze verwachtingen mee vanuit het oude. We zijn verbonden met het verleden en met die ervaring kijken we naar de toekomst. Er is geen onderbreking, het is een doorgaande lijn en daarom hoeven de kaarsen niet uitgeblazen te worden maar blijven ze branden naast de kaarsen van het nieuwe jaar.

Op zondag 13 januari is er de jaarlijkse Taizéviering. Het thema is: Een nieuw begin. Wij nodigen u van harte uit om het nieuwe jaar zingend te beginnen.

Zaterdag 2 februari is er het ontmoetingsmoment 'Schilderen voor de 40-dagentijd'. We schilderen onze eigen interpretatie van de twee woorden die met deze tijd verbonden zijn nl. lijden en eindeloze genade. Nu heeft de commissie Vorming en Toerusting, terecht, een minimum aan het aantal deelnemers gesteld om een evenement door te laten gaan. De aanmeldingen voor deze schilderochtend zijn niet voldoende dus geven we u nogmaals de mogelijkheid om u op te geven. Als voor 1 januari nog 4 deelnemers zich aanmelden kunnen we aan de slag. Het is een schilderochtend, maar het is ook een bezinningsmoment op Pasen. Wat is voor ons, voor mij, het wezenlijke van dit opstandingsfeest? U kunt zich aanmelden bij de liturgiecommissie:
Dicky Rentier, tel. 373928 e-mail: dickyrentier@planet.nl« Bekijk het complete nieuwsoverzicht