Home / Nieuws / uitnodiging tentoonstelling over rituelen
13 Januari 2014

uitnodiging tentoonstelling over rituelen

rituelen'

Sporen van het heilge in het leven van alle dag'

De tentoonstelling over 'Rituelen als merkstenen in de tijd' is geopend door Gerda Opmeer namens de liturgiecommissie. Ze bracht een stapel kerkboeken mee en vertelde dat er steed meer gezangen aan de psalmen toegevoegd werden. In 1973 kwam er een dik liedboek voor de kerken en dan nu Het Nieuwe Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk. Hiermee toonde ze aan dat we zowel thuis als in de kerk voortdurend met verandering bezig zijn. Deze tentoonstelling wil laten zijn op welke momenten en bij welke gelegenheden deze veranderingen het meest zichtbaar zijn zowel binnen als buiten de kerk. Ze geeft ook een beeld waar we  nu als gemeenschap rondom de Ontmoetingskerk staan in de vormgeving en beleving van onze rituelen.

Er is veel te lezen, neem er de tijd voor. We drinken iedere zondag koffie dan kunt u kijken en vragen stellen maar loop gerust door de week de kerk even binnen. Veel punten zult u vast herkennen, veel punten komen ook bij u vandaan. Zo ook de zondagschoolboekjes, de tegeltjes en veel foto's. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de tafel van de kindernevendienst, daar kunt u zien hoe uw (klein)kinderen ingevoerd worden in die wondere wereld van de bijbelverhalen.

Tentoonstelling van 2 – 23 februari 2014:
‘Rituelen, merkstenen in de tijd.
Sporen van het heilige in het leven van elke dag’.