Home / Nieuws / Uitnodiging Israëlzondag 2012
24 September 2012

Uitnodiging Israëlzondag 2012

onder de baldakijn 'Onder een baldakijn van hoop' is het thema van de Israëlzondag op 7 oktober, aangereikt door de landelijke werkgroep van de PKN.
In het Oude Testament wordt de geschiedenis van God met de mensen gezien als een verbond van liefde en trouw. Het huwelijks-verbond tussen twee mensen is van dit verbond afgekeken. Bij een Joodse bruiloft belooft het bruidspaar onder het baldakijn elkaar liefde en trouw. De gasten wensen daarna het bruidspaar veel geluk en zegen.

Wat er op dit moment in het Midden Oosten gebeurt en met name in Israël brengt ons danig in verlegenheid. En dat kunnen we maar beter toegeven dan ons in bochten wringen om het te rechtvaardigen.
Wat hebben wij dan te zeggen? Misschien dit:
Mannelijk en vrouwelijk heeft de Eeuwige de mensen geschapen. Zo verschillend als ze zijn kunnen ze zich met elkaar verbinden als mannen en vrouwen, zusters en broeders, volk en volk, kerk en Israël. In verbintenissen die ruimte laten ook voor twijfels en vragen, juist waar partners elkaar na aan het hart liggen. Maar hoe dan ook: verbintenissen aangegaan in eenheid en trouw.

Bij een verbintenis in welke vorm dan ook, behoren goede wensen. Daarmee laat je je betrokkenheid zien bij beide partners. Je wenst ze veel geluk en wijsheid toe. Gezondheid en een lang leven, welvaart en een zorgeloos bestaan voor iedereen. We weten allemaal dat dit niet één op één uitkomt. Maar dat verhindert niet dat we onze trouw als een baldakijn boven de partners uitspannen en we hen vrede toe bidden.
In de avondviering van 7 oktober staan deze vredeswensen centraal.
U bent allen van harte welkom. Aanvang 19.00 uur.

werkgroep Kerk en Israël