Logo van de kerk
Home / Nieuws / Uit de pastorie
29 Augustus 2012

Uit de pastorie

"Home is where the heart is"

Wij hebben deze zomer een bijzondere vakantie beleefd als gezin. In plaats van met een koffer gingen we met een verhuiswagen vol op reis naar onze nieuwe woonplek. Met iedere doos die werd uitgepakt, werd het huis steeds meer ons thuis. Ook thuiskomen na een fietstocht in de schitterende omgeving, hielp bij het 'thuis' - gevoel. De vele bloemen, kaartjes en goede woorden die we vanuit de gemeente mochten ontvangen, hebben we zeer gewaardeerd. Kortom, een prachtige start van onze tijd in Zuidwolde.
Home is where the heart is, zegt een lied, oftewel: thuis ben je waar je hart is. Ons hart zwerft in deze dagen nog wat heen en weer tussen Wormerveer en Zuidwolde.
Vanaf 24 augustus zullen wij weer in Wormerveer zijn, omdat ik daar nog drie weken aan het werk ga. Op zondag 9 september neem ik officieel afscheid in een dienst; verder zal ik de nodige pastorale bezoeken afleggen en mag ik op mijn laatste werkdag een huwelijk zegenen. Dan ben ik daar bijna zeven jaar met veel plezier predikant geweest. We nemen afscheid van een plek waar we ons erg thuis hebben gevoeld.
We hebben er alle vertrouwen in dat ook Zuidwolde ons veel goeds zal brengen. Ik kijk uit naar de intrededienst op 23 september. Er zullen ongetwijfeld veel gasten zijn die zondag, maar voorop staat dat het een dienst is waarin wij, gemeente en predikant, aan elkaar verbonden worden. Ik hoop daarom van harte u te ontmoeten.

Hartelijke groet en de zegen van de Eeuwige,
ds. Betty Gras« Bekijk het complete nieuwsoverzicht