Home / Nieuws / The Passion
21 April 2014

The Passion

Verslag van het bezoek aan The Passion in Groningen door de jongeren van de jeugdkerk

Wij zijn donderdag met 10 jongeren naar the passion gegaan,
we konden een groepskaart kopen voor de trein, dus namen we de trein van 18.30. Het was niet heel druk in de trein, toen we in Groningen aankwamen merkte je wel direct dat er iets te beleven viel. Toen we bv het station uitliepen werden we welkom geheten, en werd ons veel plezier gewenst door jongeren met petjes en rugzakjes op van the passion!

Met een hele stoet mensen liepen we richting het grote plein, dat liep al behoorlijk vol zo rond 19.15, wij hebben toen besloten om naar rechts te gaan, de vismarkt. Daar was een heel groot scherm, en we zagen natuurlijk alle mensen en alle lichteffecten die van het podium kwamen, de ruimte tussen beide pleinen stroomden ook gauw vol, wat veel mensen, en het ging er heel rustig aan toe alleen was het wel heel nat, want het regende, dus konden de poncho's aan voor degenen die dat wilden. Dat was wel jammer, veel hadden paraplu's zodat anderen niets konden zien maar gelukkig deden de meesten de paraplu's dicht toen het begon.

Het was mooi met alle bekende muziek erbij. Ik vind het mooi dat je het paasverhaal zo echt ziet gebeuren, je snapt het zo wel beter! De liedjes pasten er ook heel goed bij met allemaal bekende Nederlanders.
Er werd in het publiek vaak geklapt als mensen mooie dingen zeiden over waarom ze mee liepen met deze tocht. En het was zo stil, iedereen luisterde echt, het voelde helemaal niet druk om je heen terwijl er 20.000 mensen waren!!!
Aan het eind kwam links van ons het kruis er aan, en een aantal van ons kon op de tribune staan, zo konden we heel goed zien hoe het kruis naar de grote markt werd gedragen, ong. 22.15 was het afgelopen. Nu terug naar de trein, dit ging goed, alleen werden er géén extra treinen ingezet (!?!) zodat we wel een dik uur moesten wachten op het station, toen merkten we hoe koud en nat we waren, we konden warm worden in de trein, want die stond er al wel. Twee dames van ons konden niet zo lang stil zitten in de trein en gingen nog ff aan de wandel, en ze kwamen terug met een foto van Simone Kleinsma, alle artiesten zaten in een klein cafeetje bij het station in de buurt, ze gingen gauw met haar op de foto, kicken!
De terugweg hebben we erg met elkaar gelachen, ook om andere mensen in de trein, Leuk hoor! Het was heel mooi om mee te maken.
Groeten Jesse