Logo van de kerk
Home / Nieuws / Tafels van hoop
30 Maart 2019

Tafels van hoop

Het was een gezellige drukte bij de Tafels van hoop. Enkele foto's

In de Ontmoetingskerk is zondag 24 maart, voor de tweede keer de Tafels van Hoop georganiseerd. Tafels van Hoop is een initiatief van Kerk in Actie waarbij vluchtelingen, statushouders en kerkgangers vanuit een dorp/stad kennis met elkaar maken tijdens een maaltijd. Het is een ontmoetingsmoment waar gezelligheid, een leuk gesprek en uitwisseling van ervaringen en kennis gedeeld worden. 
Het doel is om mensen door dit initiatief van Tafels van Hoop, met elkaar te verbinden. Om te laten weten dat er een plek is waar je met je verhaal terecht kunt. Waar je vrienden kan maken en je netwerk kan vergroten. En waar je meer Nederlands kunt leren door met elkaar in gesprek te zijn.
De eerste keer bereikten we ongeveer 15 vluchtelingen en statushouders die in Zuidwolde en Veeningen wonen.

De tweede keer hebben we met zo’n 60 mensen; vluchtelingen, statushouders die in ons dorp en in Veeningen wonen en gemeenteleden, met elkaar van een lunch genoten. Syrische soep, knakworstjes, Turkse- en Nederlandse pannenkoeken en nog veel meer lekkere hapjes ondersteunden de gesprekken. Er was veel interesse in en naar elkaar toe. Een enthousiast gebeuren dat zeker herhaling krijgt. 
Voor meer info zie www.kerkinactie.nl/tafels-van-hoop.« Bekijk het complete nieuwsoverzicht