Home / Nieuws / Over het kerstproject van 2012
22 Februari 2013

Over het kerstproject van 2012

Wij als kindernevendienst kijken terug op een geslaagd kerstproject. Hiervan konden we alleen maar dromen :). Het is altijd spannend als een project wordt uitgezocht hoe het eruit komt te zien. Soms wordt het anders dan dat je verwacht, soms zelfs mooier dan verwacht.
De kinderen werden iedere week door een profeet verder meegenomen richting kerst. Op eerste advent kwam Zacheria 'langs' . Zacheria vertelde tijdens het repareren van een kroon dat de Heer op een dag koning wordt. De tweede advent stond in het teken van Maleachi die al vegend vertelde dat het belangrijk is om de weg letterlijk en figuurlijk vrij te maken voor de Heer.  Profeet Sefanja zei op derde advent dat hij er zo naar uit zag dat de Heer kwam, dat hij de zaal voor ons mooi versierd had en zelfs met de kinderen de zaal nog verder ging versieren. Als laatste kwam profeet Micha aan bod die vertelde over een vrouw: Maria. Maria zou een bijzonder kindje krijgen. Micha had alvast een cadeautje voor het kindje meegenomen.
Terwijl de profeten vertelden luisterden de kinderen. Prachtig en ontroerend om zoveel kinderen muisstil te zien luisteren. Na het verhaal werd er druk geknutseld en de kinderen die wilden mochten een wolk figuurzagen. De kinderen waren er maar druk mee!
Als laatste mochten de kids hun dromen, net zoals de gemeente, op hun zelf gezaagde wolk schrijven. Wat kunnen kinderen prachtig dromen!
Het uitvoeren van het kerstproject hebben we met meer mensen mogen doen dan alleen de leden van de kindernevendienst. Ds Betty Gras heeft ons op weg geholpen. Dicky Rentier heeft met zorg de kaartjes voor ons ontworpen en gedrukt. De leden van de bloemschikcommissie hebben de mooie letter B gemaakt waar de kinderen iedere week iets bij mochten leggen! CBS 'de Heidevlinder' heeft ons de figuurzagen geleend. Vaders en Jesse; super dat jullie bij het  figuurzagen hebben geholpen. Natuurlijk mag  Suzanne Groote in dit rijtje niet ontbreken; Suzanne heeft het prachtige kerstverhaal geschreven. En niet te vergeten: de acteurs en actrices die in de film en op het podium hebben gespeeld; goed gedaan jongens en meiden!. Fijn dat de buurman van Suzanne de film zo mooi voor ons heeft gemonteerd en dat Harjo heeft geholpen om de film in de kerk te laten zien.
Dank allen!

Hartelijke groeten van de kindernevendienst van de Ontmoetingskerk.