Home / Nieuws / onderscheiding Jan van den Berg
7 Juli 2020

onderscheiding Jan van den Berg

Uitreiking “Draaginsigne in Goud met Briljant”

Jan van de Berg, organist van de Ontmoetingskerk, heeft in januari 2020 afscheid genomen van zijn taak als organist. Hij heeft deze functie 50 jaar met veel enthousiasme uitgevoerd.
Voor de Ontmoetingskerk was dit de gelegenheid, om Jan bij de PKN  voor te dragen voor een draaginsigne met een  daarbij horende oorkonde.

De planning was om deze draaginsigne na afloop van een kerkdienst uit te reiken.
Door de Coronacrisis, was dit helaas niet mogelijk.
Er werd een nieuw plan bedacht om Jan toch naar zijn “orgel” te lokken.

Op 5 Mei werd Jan, door ds. Betty Gras gevraagd, om samen met haar het Wilhelmus te spelen in de kerk. Dit hadden ze nml. op Koningsdag ook gedaan. Na het gezamenlijke muzikale spel, werd Jan in een klein comitéverrast, met het overhandigen en opspelden van de draaginsigne en de daarbij behorende oorkonde.

Jan van harte gefeliciteerd met je draaginsigne in “Goud met Briljant”. Foto's