Home / Nieuws / Nationale Bijbelzondag 2012
11 Oktober 2012

Nationale Bijbelzondag 2012

Op zondag 28 oktober is de Nationale Bijbelzondag. Op Bijbelzondag vraagt het Nederlands Bijbelgenootschap aandacht voor het bijbelwerk in binnen- en buitenland: vertalen, verspreiden en bijbelgebruik. Speciale aandacht is er voor bijbelwerk in de drie West-Afrikaanse landen waar het NBG een samenwerkingsverband is aangegaan: Benin, Togo en Burkina Faso.

Speciaal voor de Bijbelzondag is naar aanleiding van het thema 'Wijze woorden uit de psalmen' een brochure samengesteld met zeven psalmen uit de NBV, verdiepende vragen en de tekst van psalm 150 uit de voorlopige vertaling van de Bijbel in Gewone Taal op muziek. De fraai uitgevoerde brochure is gratis te bestellen voor alle kerkgangers via www.wijsmetdebijbel.nl.
Ook de online Bijbelcursus Meer over de Bijbel is uitgebreid met een onderdeel over psalmen.
Ook zal in de serie catecheseboekjes met dvd een nieuw deel verschijnen: #durf te vragen over vijf psalmen. Eerder verschenen in deze serie: Meet en Greet over personen uit de Bijbel; en Alles = anders over gelijkenissen.

De Nationale Bijbelzondag bestaat al vele tientallen jaren maar wordt sinds 2005 gehouden op de laatste zondag van oktober - de langste zondag van het jaar want op die datum wordt de zomertijd afgesloten en de klok een uur teruggedraaid.
In de periode rond Nationale Bijbelzondag worden overal in het land bijbelquizen georganiseerd. Ook komt er weer een bijbelquiz op tv. Deze wordt op 23 oktober uitgezonden. U kunt zelf meedoen, door u op te geven via www.degrotebijbelquiz.nl.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap Haarlem

Contactpersoon werkgroep: Joke van de Mars-Hoogstra