Logo van de kerk
Home / Nieuws / Mantelzorgdag 2012
17 Oktober 2012

Mantelzorgdag 2012

Wanneer ben je mantelzorger?

Een mantelzorger is iemand die veel tijd en inzet besteed aan zorg en hulp voor een familielid, buur of kennis. Hier kies je niet voor, het overkomt je omdat iemand in je naaste omgeving zorg en aandacht nodig heeft; mantelzorgers zijn er van alle leeftijden, het kunnen ook kinderen zijn.

Waardering

Mantelzorgers doen ontzettend belangrijk werk voor chronisch zieken, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en voor mensen die lijden aan verslaving en psychische problemen. Daarom wil de gemeente De Wolden in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg deze mensen hun waardering tonen door ze op die dag een boeket bloemen te bezorgen of deel te laten nemen aan de activiteit. Mantelzorgers t/m 21 jaar ontvangen een bioscoopbon.

Aanmelden

Kent u iemand die een bloemetje verdient? Meld deze mantelzorger aan!! Dit kan door te bellen met Steunpunt Mantelzorg 0528-37 86 86 tussen 9.00 en 12.00 uur. Of stuur een mail naar gerriederoo@welzijndewolden.nl, tot 1 november, de opgever blijft anoniem.

Mantelzorgdag

Tevens verzorgt de gemeente De Wolden op 8 november een Mantelzorgdag van 12.00 tot 16.00 uur in “De Havezate” de Wijk. Het wordt een middag met een lunch, muziek, workshops enz. Voor gedetailleerde informatie zie het affiche in de hal van de Schakel, bibliotheek enz. Als u als mantelzorger hieraan wilt deelnemen, kunt u zich via bovengenoemd mailadres opgeven.
Door de gemeente zijn Mantelzorgers vaak moeilijk te traceren, daarom vragen wij u als contactpersonen of gemeentelid namen door te geven; uw naam blijft anoniem voor de ontvanger.
Wij hopen dat er bij de gemeente veel namen dankzij uw medewerking zullen binnenkomen.

Namens de diaconie hartelijk dank.
 « Bekijk het complete nieuwsoverzicht