Home / Nieuws / Liturgiecommissie
16 Juni 2013

Liturgiecommissie

Volgend jaar februari verzorgt de liturgiecommissie een tentoonstelling over de geloofsbeleving in het leven van alledag. Nu de kerken hun dominante positie in het alledaagse leven van mensen grotendeels zijn kwijt geraakt heerst er de angst bij de achterblijvers dat ook het geloof op het punt staat uit te sterven.
Onderzoeken hebben uitgewezen dat dat niet waar is, de spiritualiteit (wat je onder dat algemene begrip dan ook mag verstaan) is springlevend. Alleen is het van locatie gewisseld en heeft het een facelift ondergaan. Tegenwoordig zien we dat een groot aantal opmerkelijke belevenissen en gebeurtenissen aandacht krijgen op een manier die het alledaagse overstijgt. Denk aan de stille tochten, het plaatsen van herinneringsvoorwerpen op de plaats van een ongeval, herdenkingsbijeenkomsten van zowel droevige als blijde gebeurtenissen.
Ook mensen die weinig of geen band meer met de kerk hebben vieren bijzondere gebeurtenissen met hun eigen rituelen. Als liturgiecommissie doen we er goed aan, denk ik, om deze signalen niet te negeren en ons alleen bezig te houden met de rituelen binnen de kerk. Het lijkt ons bijzonder om enkele aspecten van de veranderde situatie in kaart te brengen en in teksten, interviews, gedichten, foto's e.d. vast te leggen.
Na de vakantie hoort u hier meer over maar als u nu al meer wilt weten of suggesties hebt over dit onderwerp of mee wilt denken/doen bel of mail me dan: Dicky Rentier tel. 373928 e-mail: dickyrentier@planet.nl