Home / Nieuws / Kerstmarkt
13 November 2013

Kerstmarkt

Op 7 december wordt in de Ontmoetingskerk  een grootse kerstmarkt gehouden. Al vanaf 's morgens vroeg trekt de kerstman door het dorp om met zijn rinkelende bel iedereen uit te nodigen deze kerstmarkt te bezoeken. Op het kerkplein staan de kerstbomen met kluit en via een tent waar oliebollen, rookworsten, houten kerstmannen, nestkastjes e.d. te krijgen zijn komt men in de ontmoetingsruimte van de kerk. Daar staan de kramen met de handgebreide sjaals en sokken, kerststukjes en een selectie met zeer gewilde kleine cadeautjes. Het Rad van Fortuin draait continu door om de stapels prijzen aan de man/vrouw te brengen. Daarnaast is het Grand café opgesteld. Je weet niet wat te kiezen: appeltaart, pompoensoep, kniepertjes of andere lekkernijen. In de kerkzaal treffen we een uitgebreide collectie boeken en platen aan. Ook is daar de stand van Kerk en duurzaamheid met advocaat, appelmoes, rabarbercompôte, worteljam, eieren e.d. uit eigen tuin en erf. Ook is daar de Stichting Dyo Nepal vertegenwoordigd die zich inzet voor o.a. het schoolgaan van de kinderen in Nepal. Voor de kinderen is de caviarace een speciale attractie en ook de sjoelbakken worden voortdurend gebruikt. Niet onvermeld mag de wijnproeverij en de mogelijkheid met de kerstman op de foto te gaan. Kortom, een vrolijke bijeenkomst die op een ludieke manier afgesloten wordt.