Home / Nieuws / Kerkschooldienst
24 September 2012

Kerkschooldienst

flyer kerkschooldienst 14 oktober

Edukans, omdat onderwijs écht helpt!

Ieder kind heeft recht op onderwijs. Toch gaan wereldwijd 67 miljoen kinderen niet naar school. Daar moet iets aan gebeuren! Edukans gelooft in scholing als de meest duurzame vorm van ontwikkeling. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Edukans aan meer scholen, meer schoolbanken, meer schoolborden, meer boeken en meer leraren in ontwikkelingslanden.

Edukans betrekt de samenleving in het algemeen en het onderwijs in het bijzonder bij internationale samenwerking. Edukans bereikt inmiddels 370.000 leerlingen in Nederland met acties als bijvoorbeeld Schoenmaatjes. De jongeren worden door de acties bewust van het feit dat niet ieder kind op deze wereld naar school kan gaan. En dat zij er samen met Edukans wat aan kunnen doen! Edukans steunt onderwijsprojecten in Ethiopië, India, Kenia, Malawi, Oeganda en Peru. Edukans werkt altijd samen met lokale organisaties. Samen werken we aan beter onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden. Edukans is anders dan andere ontwikkelingsorganisaties. Ze richt zich exclusief op onderwijs, ontwikkelingseducatie en de actieve betrokkenheid van leerlingen en ouders in Nederland én in de landen waar Edukans projecten steunt. Edukans bestaat dit jaar 10 jaar.
De eerste collecte in de kerk-schooldienst op zondag 14 oktober is dan ook bestemd voor Edukans. Helpt u mee om deze fantastische organisatie te steunen?