Home / Nieuws / Jan van den Berg
13 Mei 2015

Jan van den Berg

Jan van den Berg 45 jaar organist in onze kerk!

x

Zondag 3 mei vierden wij in een feestelijke dienst dat onze organist Jan van den Berg 45 jaar het orgel en de piano van onze kerk bespeelt. Jan is in 1970 organist geworden in onze kerk, het eerste jaar speelde hij nog op een noodorgel, maar hij heeft zich samen met de orgelcommissie, zeer beijverd voor een nieuw orgel. Dit orgel kostte destijds fl .61.488,--. Dit orgel is er gekomen door giften van kerkleden en door de opbrengst van een succesvolle bazar. Op 1 september 1971 werd het orgel feestelijk in gebruik genomen met een orgelconcert door Jan. Jan werd aangesteld als coördinator voor alle technische zaken betreffende het orgel en was ook verantwoordelijk voor het overleg en het rooster van de andere 3 organisten.
Het is heel bijzonder dat een organist zo lang dienst doet. Altijd kon en kan een beroep op hem gedaan worden, ook voor speciale diensten als vespers, Taizévieringen, rouw en trouwdiensten. Nieuwe liederen instuderen, met de cantorij oefenen, niets is hem teveel! Dat hij al 45 jaar onze organist en niet te vergeten, pianist is, met de steun van Netty aan zijn zijde, stemt ons dankbaar.
Na de kerkdienst hield de voorzitter van de kerkenraad Geert Heidekamp een toespraak voor de jubilaris en overhandigde het echtpaar Van den Berg een cadeau en bloemen. Tijdens het koffiedrinken maakten meer dan 100 mensen gebruik van de gelegenheid om de jubilaris te feliciteren.