Home / Nieuws / Inzameling voor de voedselbank

Inzameling voor de voedselbank

Inzamelingsactie voor de Voedselbank
“Armoede kan iedereen treffen’’

In Nederland leeft een door de crisis toenemend aantal mensen in armoede. Dit komt vaak door werkloosheid, gezondheidsproblemen, scheiding, schulden of andere oorzaken. Vaak stapelen deze problemen zich op. Armoede kan iedereen treffen: ouderen, jongeren, alleenstaanden of gezinnen met kinderen. Het overkomt hoogopgeleiden net zo goed als kansarme mensen.

Ook in de gemeente De Wolden leven inwoners onder de armoedegrens. Voedselbank Zuidwest Drenthe helpt hen door ze tijdelijk te voorzien van een voedselpakket. De inwoners van De Wolden kunnen terecht bij de uitgiftepunten van de Voedselbank in Hoogeveen en Meppel. In de loop van de jaren is het aantal mensen dat een beroep doet op de Voedselbank geleidelijk toegenomen.

Zaterdag 30 mei organiseert Diaconaal Verband De Wolden een inzamelingsactie bij alle supermarkten in de gemeente De Wolden. Wij gaan produkten inzamelen voor de Voedselbank die zij goed kunnen gebruiken voor het maken van de voedselpakketten. Het ontbreekt hun vaak aan houdbare levensmiddelen, zoals rijst, pasta’s, soep, maar ook shampoo en tandpasta. Wij gaan vooral deze produkten voor hun inzamelen. Zaterdag 30 mei staan er vrijwilligers in de winkel om u te helpen bij het kopen van de juiste artikelen. Na deze afgerekend te hebben, kunt u ze bij hen inleveren voor de voedselpakketten.
Diaconaal Verband De Wolden is een samenwerking van de diaconieën van alle kerken in De Wolden.