Home / Nieuws / Informatie van de diaconieën in Zuidwolde
12 Juli 2013

Informatie van de diaconieën in Zuidwolde

Centraal Meldpunt Vrijwillige Thuishulp

Het Diaconaal Verband De Wolden dat vorm gegeven is vanuit de diaconieën van alle 11 kerken in De Wolden werkt al samen met Humanitas op het gebied van begeleiding bij financieel administratieve problemen van mensen. En nu willen we dus ook graag Centraal Meldpunt bij onderstaand verzoek steunen door mee te helpen vrijwilligers te zoeken. In de gemeente de Wolden zijn altijd genoeg mogelijkheden voor mensen die zich vrijwillig in willen zetten voor de samenleving. Er is een centraal telefoonnummer voor het aanvragen van Vrijwillige Thuishulp. Het Centraal Meldpunt de Wolden is ondergebracht bij Welzijn de Wolden.

Maatjesproject

Voor een aantal van onze cliënten met een psychische beperking zijn wij op zoek naar maatjes, die samen iets leuks kunnen ondernemen, b.v. een terrasje pakken, een eindje fietsen, wandelen of samen een spelletje doen.

Klussendienst

De klussendienst is op zoek naar vrijwilligers die het team komen versterken. Als vrijwilliger voer je kleine klusjes uit, in en rondom het huis. Daarnaast hebben we vrijwilligers voor tuin onderhoud, zoals het onkruidvrij maken van de tuin en het uitvoeren van kleine reparaties b.v. aan de schutting.

Formulierenbrigade

Ook voor dit team zijn wij op zoek naar vrijwilligers die mensen willen helpen bij het invullen van hun formulieren; b.v. voor aanvragen bij het participatiefonds, het aanvragen van huur- of zorgtoeslag en de aangifte inkomstenbelasting.

Vrijwillige Thuishulp

De Vrijwillige Thuishulp zoekt flexibel ingestelde vrijwilligers die zich voor anderen willen inzetten. Wij zoeken mensen die sociale en emotionele ondersteuning willen bieden aan mantelzorgers en hulpbehoevenden. Gewoon iets betekenen voor een ander.

Wilt u meer informatie neem gerust contact op met: Welzijn de Wolden, Gerrie de Roo, tel. 0528-378686, of met de diaken van uw sectie.