Home / Nieuws / Hoe God verdween uit de Tweede Kamer
10 November 2013

Hoe God verdween uit de Tweede Kamer

De vanzelfsprekendheid dat mensen met een christelijke achtergrond op een christelijke politieke partij stemmen is weg. Eginhard Meijering schreef een boek over de teloorgang van christelijk politiek. Hij vormt samen met Arie Slob, fractievoorzitter Christen Unie, Dr. Patrick van Schie, directeur van de Telderstichting, Prof.Dr. Ruard Ganzevoort, theoloog en fractielid Groen Links in de Eerste Kamer het forum dat inleidingen zal houden en met elkaar in discussie zal gaan over het thema ‘christelijke politiek’. Albert Haar leidt de discussie.
Hoe kan het dat SGP, CU en D66 samen optrekken om een VVD/PvdA regering aan een meerderheid in de Eerste Kamer te helpen? Waarom staat het CDA aan de zijlijn?

Bent u benieuwd naar de achtergronden van het huidige politieke handelen? Dan is het symposium ‘Hoe God verdween uit de Tweede Kamer’ een goede gelegenheid daar meer inzicht in te krijgen. Het symposium is niet een politiek debat van oneliners en nietszeggende wijsheden maar een fundamentele discussie over waarden en grondslagen van de politieke werkelijkheid in 2013. Een discussie voor liefhebbers dus.
Zaterdag : 30 november 2013 Aanvang: 14.00 uur Organisatie: PKN kerken Zuidwolde•
Locatie: Ontmoetingskerk
Hoofdstraat 149, Zuidwolde (Dr) Contact: symposiumzuidwolde@hotmail.com