Home / Nieuws / Hadassa Hoeve
25 Maart 2014

Hadassa Hoeve

Klussendag bij de Hadassa Hoeve.

Op zaterdagmorgen 22 maart was het rond 8.45 uur een drukte van belang op het kerkplein bij de hervormde kerk. Een groep jongeren met hun ouders en vrijwilligers tilden heel veel zakken potgrond over van een enorme grote platte wagen in vele karren achter personenauto’s. Uiteindelijke opbrengst voor de Jongerenreis naar Tanzania.
Gelijktijdig stapten een aantal vrijwilligers in de auto om naar Ane te gaan. Daar was in het kader van NL-doet een werkdag gepland bij de Hadassa Hoeve. Dat is ook het gezamenlijke diaconieproject van de drie kerken van Zuidwolde in 2014.
Toen er in Alteveer ook nog een auto met twee NL-doeters aansloot waren het in totaal 9 personen van de drie kerken die op weg waren naar een “missionaire” klussendag. We werden bij de Hadassa Hoeve heel hartelijk ontvangen door zowel het echtpaar Beute als de beide grote Benner Sennenhonden. Natuurlijk moesten we eerst de Hoeve van buiten en van binnen bekijken, en we hadden meteen al door dat we hier vandaag onze energie wel kwijt zouden kunnen. Daarna was er direct koffie, geschonken in een prachtige tegelkamer, vol met Delftsblauwe tegeltjes. Tijdens de koffie en later tijdens de lunch, maakte Menno Beute ons nog eens heel goed duidelijk wat hij en zijn vrouw hier begonnen waren en vooral ook waarom ze dit deden. Na de koffie zijn we gaan klussen: schilderen in het toekomstige winkeltje, de groentetuin gereed maken, cementen palen met oud draad ertussen verwijderen en daarvoor in de plaats een beukenhaag planten. Kortom: genoeg werk om het luie zweet eruit te krijgen. Met nog een prima verzorgde lunch tussendoor en inmiddels ons klussenteam nog met 2 dames aangevuld, hebben we tot ongeveer 15.30 uur gewerkt. De zeven meiden die daar opgevangen en begeleid worden, waren dit weekend allemaal weg en daarom kon Menno ons ook dat gedeelte van de Hadassa Hoeve laten zien. Daarna nog even wat gedronken in die mooie tegelkamer en toen, nadat Menno ons voor de zoveelste keer heel hartelijk bedankte voor wat we allemaal klaar gekregen hadden, vertrokken we weer naar Alteveer/Zuidwolde.
Behalve het fijne gevoel dat we iets nuttigs gedaan hadden was het toch ook een heel gezellige dag, waarop gemeenteleden van de 3 kerken elkaar echt, ook in fijne gesprekken, ontmoet hebben. Graag volgend jaar weer zo’n klussendag. Voor enkele foto's klik hier