Home / Nieuws / eetcafé 'de Ontmoeting''
26 April 2015

eetcafé 'de Ontmoeting''

Eetcafé ‘de Ontmoeting’ brengt meer dan 700 euro op voor Nepal.

De jongeren van de Ontmoetingskerk in Zuidwolde runden op 13 mei een voortreffelijk eetcafé waarvan de opbrengst bestemd was voor de aardbevingsslachtoffers in Nepal. Op het menu stonden lentesoep, hamburgers en pannenkoeken. Van deze laatste kon je voor een klein bedrag eten zoveel je maar wilde. Als dessert was er nog een veelkleurig toetje dat ook bij de kinderen erg in de smaak viel. De tafelversiering bestond uit dozen kleurstiften waarmee de kinderen op het papieren tafelkleed konden tekenen en de ouderen hun complimenten voor de kok, de bediening en de sfeer konden schrijven. Hiervan werd volop gebruik gemaakt want dit eetcafé was een groot succes.
De opbrengst van ruim 700 euro gaat naar Diyo Nepal, een stichting opgericht door een voormalige inwoner van Zuidwolde, Ilse Bennink. Samen met haar man Shiva Sapkota, probeert zij de levensstandaard van de inwoners op het platteland te verhogen. Projecten die door hen zijn opgezet geven o.a. kinderen de mogelijkheid een goede school te bezoeken. Daarnaast geven ze kleine leningen aan volwassenen om de mogelijkheid te creëren in hun eigen levensonderhoud te voorzien door middel van een winkeltje, naaiatelier of andere kleine bedrijfjes. Voor meer informatie over deze projecten kunt u terecht op de website van de stichting: www.diyonepal.nl. Foto's