Home / Nieuws / Cantorij in oprichting
13 Januari 2014

Cantorij in oprichting

Tot aan de zomer gaan we in onze gemeente proefdraaien met een cantorij. Sinds kort woont de familie Renting in Zuidwolde en Rian Renting heeft de opleiding tot koordirigent gedaan en wil graag haar talent inzetten in onze gemeente.
Dat betekent dat er tot aan de zomer in drie diensten gezongen zal worden door een cantorij, te weten in de viering van Witte Donderdag en in de Paaswake en op zondag 25 mei in de reguliere ochtenddienst. Daar zijn natuurlijk zangers/zangeressen voor nodig. Wie interesse heeft kan zich aanmelden bij Corrie Verburg. (corrieveldboom@hotmail.com of tel. 373131).
We starten op donderdagavond 6 februari om 20.00 uur in de Schakel. Ook de andere repetities zullen op de donderdagavonden zijn, vrijwel wekelijks.
Na de zomer zullen we deze proefperiode van de cantorij evalueren en nadenken of we hiermee verder gaan, in welke vorm dan ook. Het is niet de bedoeling dat de cantorij zingt in plaats van de gemeente, maar juist om deze te ondersteunen. Ook biedt het mogelijkheden met betrekking tot het Nieuwe Liedboek.