Logo van de kerk
Home / Nieuws / Aardbeving in Nepal
26 April 2015

Aardbeving in Nepal

De aardbeving in Nepal en omstreken kostte aan meer dan vierduizend mensen het leven en er worden nog duizenden mensen vermist. De kans om nog  overlevenden van onder het puin te kunnen halen zijn op dit moment zeer laag. Er zijn veel slachtoffers in Kathmandu, de plaats waar Diyo Nepal haar thuisbasis heeft. Diyo Nepal is opgericht door ons gemeentelidinhetbuitenland Ilse Benning en haar man Shiva Sapkota. De stichting probeert door kleine en middelgrote projecten de levensomstandigheden van de mensen op het platteland te verbeteren.  Ze doen dit door kinderen naar school te sturen en volwassenen te helpen bij het opzetten van eigen bedrijfjes variërend van een naaiatelier tot bed and breakfestvoorzieningen.  Omdat onze jeugd ook nauw betrokken is bij dit project, zij maakten o.a. een solarcooker om op zonneenergie veilig te kunnen koken, bestemmen zij de opbrengst van hun eetcafé van 13 mei voor de slachtoffers van deze aardbeving.

De schade is echter enorm, alle projecten die Ilse en Shiva opgezet hebben zijn verwoest, de schoolkinderen dakloos en de mensen ontwricht en zeer angstig. Ilse, Vaya en Arjun zijn op dit moment in Nederland, Shiva is met zijn oudere kinderen en verdere familie daar en zij proberen zoveel mogelijk hulp te bieden en doen een beroep op ons. Er is geld nodig voor tenten, onderdak en voedsel.
Stichting Diyo Nepal vraagt haar donateurs en andere belangstellenden, indien mogelijk, een extra bijdrage te geven voor het lenigen van deze nood. U kunt uw bijdrage storten op rekening NL 75 RABO 0137589131 t.n.v. stichting Diyo Nepal onder vermelding van: aardbeving. Diyo Nepal zal zorgdragen voor doorsluizen van deze gelden.
Voor meer informatie over de stichting Diyo Nepal klik hier.« Bekijk het complete nieuwsoverzicht